Cena izrade web sajta

Kategorija: Web dizajn Delicious Delicious Stumble It!

Koliko košta da se napravi jedan web sajt? Često me ljudi to pitaju kada saznaju da je web dizajn posao kojim se bavim. Moj odgovor je uvek isti: zavisi, ne mogu da kažem dok ne znam šta vam tačno treba, kakav web sajt i sa kojim funkcionalnostima. Nekima je ovaj odgovor jasan, ali neki pitaju ponovo: dobro, dobro, ali onako okvirno, u proseku. Nema proseka – moram pre svega da znam šta vama treba i kakav sajt hoćete.

Situacija je ista kao kada bi neko pitao jednog građevinca koliko košta da se napravi kuća. Svi znaju da cena zavisi od toga koliko kvadrata će imati kuća, koliko spratova, plus cena uvođenja struje, vode i mnogi drugi faktori. Isto je i sa web dizajnom: nemoguće je reći unapred koliko košta jedan web sajt dok se ne zna tačno šta će sve biti na njemu, koje tehnike i tehnologije će se koristiti.

Možete popuniti onlajn formular za besplatnu procenu vrednosti izrade web sajta. Odgovor ćete dobiti emailom u roku od 24 sata. Neke od informacija koje su potrebne za unos u formular su:

- da li je reč o novom sajtu ili redizajnu postojećeg

- koji koncept, proizvod ili usluge sajt treba da promoviše – drugim rečima o čemu je reč na sajtu

- da li imate logotip i da li vam je potreban, koliko fotografija će biti na sajtu – koliko će otprilike, po slobodnoj proceni, biti stranica na sajtu, od 1-10, od 10-20 ili više.

- navedite, ako znate, primer neke web prezentacije koja je slična onome što biste vi želeli

- da li želite da sami održavate sajt kasnije (ako ima potrebe za stalnim unošenjem novih tekstova ili izmenom starih) a to znači da li je potreban cms sistem

- da li vam je potreban web hosting i registracija domena

Cena izrade sajta

Pre deset godina bilo je možda dovoljno da neka firma ili bilo ko ima internet prezentaciju i to je bilo nešto. Danas nije dovoljno samo “imati” web sajt. Danas je svako na internetu i vaši budući klijenti i saradnici će sigurno posetiti vaš sajt. Utisak koji ponesu sa sajta biće i utisak koji će nositi o vašoj firmi. Razmislite sami: jeftin, loše dizajniran sajt, kojeg je nemoguće naći na Googlu, kakav će utisak ostaviti o vama i vašoj firmi?

Internet prezentacija danas se pravi sa ciljem da pomogne i poboljša poslovanje firme, da pomogne u kreiranju imidža, brenda, da privuče nove klijente i poslovne saradnike. Veb sajt danas je ogledalo firme, on ne predstavlja samo firmu na internetu, on predstavlja firmu uopšte. Kakav sajt – takva firma.

Stoga ideja o pravljenju jeftinog, jednostavnog, bilo kakavog sajta nema nikakvog smisla. Sajt pravite jednom i ko zna kada opet. Sa stanovišta marketinga vaše firme, bolje je da uopšte nemate sajt, nego da imate nešto što će štetiti ugledu vaše firme.

Potencijalno povezani tekstovi:

jQuery Tools - kolekcija šest najkorisnijih JavaScript dodataka u jednom fajlu

Šta je CMS? | Upotreba CMS sistema za održavanje sajtova

Najkorisniji Firefox dodaci za web dizajnere

Prednosti CMS sistema

Flash sajtovi i optimizacija za pretraživače

Aptana IDE – za i protiv

Kako da web sajt izgleda isto u različitim brauzerima?

CSS Dizajn – prva domaća CSS web dizajn galerija

Komentari

Komentarisanje zatvoreno.