Intervju sa CSS ekspertom Eric Meyerom i njegov savet kako naučiti CSS

Kategorija: CSS Delicious Delicious Stumble It!

Na nettuts.com objavljen je kratak email intervju sa Eric Meyerom. Za one koji slučajno ne znaju, Eric Meyer je svetski priznati stručnjak za CSS i HTML, autor je više knjiga, napravio video tutorijal za učenje CSS-a (koji toplo preporučujem), i često govori na raznim konferencijama širom sveta.

CSS: The Definitive Guide

U intervjuu između ostalog možete pročitati na kojim projektima trenutno radi, i koje je njegovo viđenje budućnosti CSS tehnologije. Na kraju intervjua, na pitanje šta bi mogao da savetuje početnicima u CSS-u, odgovorio je otprilike:

Naučite zanat, a tu mislim na jezike koji leže u osnovi cele priče, a onda vežbajte dok vam prsti ne otpadnu. Ne postoji zamena za iskustvo.

To je suština, ne samo kako naučiti CSS, već i bilo koji programski jezik, a na kraju krajeva i za bilo šta drugo u životu.

Potencijalno povezani tekstovi:

Padajući meni u CSS-u

Sve što ste znali o CSS-u (ni)je pogrešno

Preuzmite besplatno knjigu The Art and Science of CSS

CSS pozicioniranje

Ne koristite @import za ubacivanje CSS stilova u HTML dokument

CSS za početnike – top 5 web sajtova za učenje css-a

Komentari

  1. radoslava Konjevic - 2009-10-13 05:01

    Na žalost, mnogi važni tutorijalisu vezani za Lindin sajt koji se plaća. :((

  2. radoslava Konjevic - 2009-10-20 06:42

    Hvala za sve ! Ja trenutno učim uz knjigu ,, CSS antologija” Rachel Andrew …dobra je :) Znam da treba vremena da se nauči, a uvek nam sve treba ,,za juče” :) Važno je učiti, pa će se sve kockice vremenom složiti :)

Komentarisanje zatvoreno.