Prednosti CMS sistema

Kategorija: Web dizajn Delicious Delicious Stumble It!

Po pravilu, svaki put kada se ulazi proces izrade novog veb sajta, postavlja se pitanje da li je potrebno napraviti i CMS sistem. Mnogi se tada po prvi put i susretnu sa tim terminom (više možete pročitatu u tekstu šta je CMS). CMS sistem je veoma korisan ako je potrebno često održavanje sajta, tj. objavljivanje novih tekstova ili izmena već objavljenih.

Cilj svake firme koja prodaje proizvode ili usluge preko interneta jeste da ostvari što veći prihod od svog sajta. Pošto internet poslovanje danas u mnogome zavisi od pretraživača kao što su Google, Bing ili Yahoo, za postizanje dobre pozicije u rezultatima pretrage potrebna je optimizacija sajta za pretraživače. CMS predstavlja pravo rešenje za one koji žele da se takmiče na tržištu pretraživača.

Dok veb dizajner može da se koncentriše na dizajn, urednik ne mora da se opterećuje načinom funkcionisanja samog sajta. Ovo znatno olakšava rad na sajtu i to je ono što čini CMS dobrim izborom.

Da pogledamo koje su prednosti dobrog CMS sistema:

• Mogućnost da se uradi kompletan redizajn bez uticaja na druge delove sajta

• Fleksibilnost kao glavna snaga dobrog CMS sajta – sadržaj može lako da se kontroliše, tj. da li će biti objavljen odmah ili kasnije

• Uživajte u brzom i lakom ažuriranju podataka

• Urednik može da radi više stvari u isto vreme. Ne samo što može da izmeni sadržaj stranice, već može i da doda multimedijalne filmove i slike bez ikakvog programerskog znanja

CMS nudi najbolju kontrolu vlasniku sajta

• Lak je za instalaciju

• Sajt funkcioniše glatko, jer se navigacija sajta automatski generiše i prilagođava

• Možete da pristupite CMS-u sa bilo kog mesta, bilo kada, dovoljna je samo internet konekcija

CMS sistem smanjuje troškove ukupne investicije, jer je dobar CMS sistem na duže staze mnogo isplativiji

Ako ste u potrazi za dobrim CMS sistemom, proverite da li on ima sve one funkcije koje će vam pomoći da unapredite vaše poslovanje. Takođe se postarajte da obezbedite vašem sajtu dobar web hosting, jer je to ključno da bi se sajt brzo učitavao i bio stalno dostupan.

Ako vam je potrebna izrada sajta sa CMS sistemom, popunite onlajn formular za besplatnu procenu vrednosti izrade veb sajta. Odgovorićemo Vam u najkraćem roku sa našom ponudom.

Potencijalno povezani tekstovi:

Napravi mi web sajt za džabe...

jQuery tutorijal za početnike 2. deo

Flash sajtovi i optimizacija za pretraživače

Cena izrade web sajta

jQuery Tools - kolekcija šest najkorisnijih JavaScript dodataka u jednom fajlu

Najpopularniji sistemi za upravljanje sadržajem sajta (CMS)

Najkorisniji Firefox dodaci za web dizajnere

Devet stvari koje treba proveriti pre puštanja novog sajta uživo

Komentari

 1. simke - 2010-06-30 19:39

  Bravo za clanak. Odlican je !

  pozz

 2. Andrija - 2010-07-01 11:23

  Drago mi je da ti se dopao ;)
  Pozz i hvala jos jednom, znas za sta :)

 3. Nenad - 2011-07-27 22:36

  Ono što je bitno da se napomene kod korišćenja free rešenja poput wordpressa, joomle i drugih je da se obrati pažnja na redovna ažuriranja bezbednosnih zakrpa u vidu novih verzija jer se se lako može desiti deface ili neki veći hack. Takođe, preporuka je da se koristi mali broj dobro proverenih pluginova. Ni tada nismo potpuno sigurni ali je mala verovatnoća da do neželjene situacije dođe.

Komentarisanje zatvoreno.