Slanje velikih fajlova putem e-maila

Kategorija: Svet kompjutera Delicious Delicious Stumble It!

Već nekoliko puta me pitaju prijatelji i poznanici kako da preko e-maila pošalju neki veliki fajl. Google i Yahoo imaju ograničenje od 20 megabajta za veličinu fajla koji se može poslati uz e-mail, ako se ne varam, a to često može biti i mnogo manje kod nekih drugih e-mail adresa. Ponekad je potrebno više, možda i više od 100 mb na primer. Kako poslati nekome tako veliki fajl? Evo nekoliko načina na koji se mogu poslati veliki fajlovi.

U stvari, kada se govori o tome kako poslati velike fajlove, radi se o deljenju velikih datoteka, pre nego slanju. Potrebno je iskoristiti neki od besplatnih ili plaćenih fajl hosting servisa. Prvo treba poslati datoteku na server, a zatim podeliti tj. dati link do tog fajla osobi kojoj želite da pošaljete taj fajl.

File Dropper – jednostavan servis koji vam omogućava slanje datoteke veličine do čak 5 gigabajta. Svaki fajl dobija svoju URL adresu koju posle možete poslati kome želite za preuzimanje. Besplatno možete koristiti ovu usluge do 7 dana, a nakon toga cene se kreću od 1 do 10 dolara mesečno.

YouSendIt – možete poslati fajl veličine do 100 mb, bez potrebe da se registrujete i sa ograničenjem od 100 preuzimanja. Fajl se prvo uploaduje, a zatim se šalje email na željenu adresu. Primalac dobija link na koji treba da klikne i preuzimanje počinje. Postoji i premium usluga za one kojima treba do 2 GB i veći protok (za veći broj preuzimanja).

DropSend – Pošaljite besplatno fajl veličine do 250 mb sa ovim servisom uz ograničenje od 5 preuzimanja mesečno. Postoji i desktop program koji možete instalirati na vašem računaru i preko njega slati fajlove. Ako vam treba više, postoje premium varijante, a cene se kreću od 5 do 99 dolara, u zavisnosti od kapaciteta.

MailBigFile – ime sve govori :) Nema registracije, a limit je 200 mb. Pro nalog omogućava da se pošalje fajl veličine do 2 gb.

RapidShare – i na kraju, možda i najpoznatiji sajt ove vrste. U besplatnoj varijanti možete poslati fajl veličine do 200 mb sa ukupno 10 preuzimanja na raspolaganju. Dobijate URL adresu na kojoj se fajl nalazi, koju šaljete mejlom. Ako želite više, potrebno je uzeti Premium nalog. Cene se kreću od 7 evra za mesec dana, do 55 evra za celu godinu, a dobijate mogućnost za slanje fajla veličine do 2 gigabajta, sa maksimalnom brzinom preuzimanja i ukupno 500 gb vašeg prostora na raspolaganju.

Da li koristite StumbleUpon?

Potencijalno povezani tekstovi:

Kako da ubrzate učitavanje stranica u Mozilla Firefoxu?

Kompjuterske gluposti

Kako zaštititi web sajt od hakera?

Da li koristite StumbleUpon?

Xiaomi predstavio proširenu Mi 11 seriju na globalnoj mega premijeri

Mozilla Firefox 3 od sada i na srpskom

Nove funkcionalnosti u Mozilli Firefox 3

Ko još koristi Internet Explorer 6?

Komentari

  1. S. Antić - 2009-11-12 11:08

    Vrlo korisni savjeti i linkovi. Ni ja nisam bio detaljno upoznat sa svim ovim dok nisam ovo pročitao.

  2. Bojan - 2011-02-15 01:01

    Koristim servis Drop.io ja sam vise nego zadovoljan…

  3. Knjigovodstvena agencija - 2015-10-17 18:58

    Vrlo koristan tekst. Odlican je i Dropbox, jedino sto je skup za firme.

Komentarisanje zatvoreno.