Izjava povodom odluke američkog okružnog suda u okrugu Kolumbij

Kategorija: Delicious Delicious Stumble It!

Izjava povodom odluke američkog okružnog suda u okrugu Kolumbij


Beograd, Srbija, 26. maj – Kompanija Xiaomi, globalni tehnološki lider, sa zadovoljstvom objavljuje da je 25. maja 2021. godine u 16:09 (EST), američki okružni sud u okrugu Kolumbija izdao konačnu naredbu kojom ukida američkom Ministarstvu odbrane klasifikovanje Kompanije kao „Komunističke kineske vojne kompanije“ (CCMC). Ukidanjem klasifikacije, sud je formalno ukinuo sva ograničenja za američka lica da kupuju ili drže hartije od vrednosti kompanije. Kompanija je zahvalna na poverenju i podršci svojih globalnih korisnika, partnera, zaposlenih i akcionara. Kompanija ponavlja da je otvorena, transparentna korporacija čijim akcijama se javno trguje i kojom se nezavisno upravlja. Kompanija će nastaviti da pruža pouzdane proizvode i usluge iz segmenta potrošačke elektronike korisnicima i neumorno graditi neverovatne proizvode po fer cenama kako bi svi na svetu uživali u boljem životu putem inovativne

„Tokom prvog kvartala 2021. godine, ukupan prihod i prilagođena neto dobit dostigli su rekordne kvartalne maksimume, pokazujući robusnost našeg poslovnog modela i snažno izvršavanje naših strategija. Snažan rast isporuka pametnih telefona podstakao je kontinuirano širenje naše globalne baze korisnika. Naša AIoT platforma nastavila je da se širi u tandemu širom sveta. Pored solidnog rasta u našim postojećim poslovnim linijama, takođe nastavljamo da istražujemo nove prilike i širimo naš poslovni horizont. U martu 2021. godine predstavili smo svoj novi brend identitet, a takođe smo najavili i naš zvanični ulazak u segment pametnih električnih vozila, postavljajući kurs za uzbudljivo putovanje koje će kompaniji obezbediti svetlu budućnost u narednoj deceniji“, izjavili su predstavnici kompanije Xiaomi.

O kompaniji Xiaomi:

Korporacija Xiaomi je osnovana u aprilu 2010. godine i uvrštena u glavnu listu hongkonške berze 9. jula 2018. (1810.HK). Xiaomi je internet kompanija sa fokusom na pametne telefone i pametni hardver, zajedno povezanim Internet of Things (IoT) platformom.

S jednakim naglaskom na inovacije i kvalitet, Xiaomi kontinuirano sledi visokokvalitetno korisničko iskustvo i operativnu efikasnost. Kompanija neumorno gradi neverovatne proizvode po fer ceni kako bi svi na svetu uživali u boljem životu putem inovativne tehnologije.

Xiaomi je trenutno četvrti brend pametnih telefona po veličini na svetu i uspostavio je vodeću svetsku potrošačku IoT platformu sa 271 miliona pametnih uređaja povezanih na svoju platformu, ne računajući pametne telefone i laptope. Xiaomi proizvodi su prisutni na više od 90 tržišta širom sveta.

U avgustu 2020. godine, kompanija se po drugi put našla na listi Fortune Global 500, zauzevši 422. mesto, što je za 46 mesta bolja pozicija u odnosu na prošlu godinu. Kompanija je takođe zauzela 7. mesto među internet kompanijama na listi. U maju 2020. kompanija se ponovo našla na Forbsovoj Gobal 2000 listi i rangirala još bolje na 384. mestu.

Xiaomi je sastavni deo Hang Seng indeksa, Hang Seng indeksa, Hang Seng China Enterprises indeksa i Hang Seng TECH indeksa. Za više informacija o kompaniji posetite https://blog.mi.com/en/.


Potencijalno povezani tekstovi:

Internet brzina - provera brzine interneta

Xiaomi predstavio novi “Alive” brend identitet

Xiaomi beleži rekordne rezultate dok su promet i profit za Q1 2021. na najvišem istorijskom nivou

Anti-RSI program

Kratka istorija interneta

Vojvođanska banka – primer neprofesionalnog odnosa sa klijentima

Projekat Oksford

Google Analytics za početnike

Komentari

Komentarisanje zatvoreno.