Da li koristite StumbleUpon?

Kategorija: Svet kompjutera Delicious Delicious Stumble It!

Ako još niste koristili ovaj dodatak za Mozilla Firefox ili Internet Explorer, reč je o načinu da pronađete nove i zanimljive web sajtove na osnovu kriterijuma koje vi sami određujete, odnosno izborom oblasti koje vas zanimaju (na primer, web dizajn, muzika, arheologija, fotografija itd). Klikom na dugme Stumble otvara se novi web sajt koji je neko ko ima slična interesovanja kao i vi već preporučio.

Da biste instalirali StumbleUpon, ako koristite Mozilla Firefox brauzer idite na https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/138 , instalirajte ovaj dodatak, i ispratite proceduru registracije gde birate korisničko ime i lozinku. Ako koristite Internet Explorer, pređite na Mozilla Firefox :)

Nakon toga pojaviće vam se StumbleUpon toolbar sa raznim opcijama.

Klikom na Tools – Profile preferences – My interests otvara se strana gde možete izabrati oblasti koje želite da istražujete, odnosno iz kojih želite da vam se otvaraju novi sajtovi.

Klikom na dugme Stumble! prelazite na sledeći sajt. Kad vam se nešto dopadne, možete kliknuti na dugme I like it, i time sačuvati za sebe taj sajt, a time ga u isto vreme i preporučiti drugima.

Sve do sada rečeno je ono što svi koji su koristili StumbleUpon već znaju. Međutim, postoji nekoliko načina da još više ograničite svoje surfovanje na baš ono što vas zanima.

Umesto oblasti možete da izaberete ključnu reč po kojoj će StumbleUpon da vam otvara sajtove. Iz StumbleUpon toolbara izaberite All – Search i ukucajte pojam koji vas zanima. Ovim se umesto izabrane oblasti, otvaraju sajtovi po ključnoj reči koju ste zadali.

Drugi način je da pratite StumbleUpon korisnike koji imaju slična interesovanja kao i vi. Na taj način svaki put kad oni pronađu i preporuče neki novi sajt i vi ćete dobiti informaciju o tome.

Vremenom, tako ćete napraviti mrežu ljudi sličnih interesovanja kao i vi, tako da ćete uvek pronalaziti baš one sajtove koji su vam zanimljivi.

Sledeći put kada budete želeli da malo surfujete internetom, zaboravite na Google, koristite StumbleUpon.

Potencijalno povezani tekstovi:

Kako zaštititi web sajt od hakera?

Šta je RSS?

Lako formatirajte i odštampajte bilo koju web stranicu

Mozilla Firefox 3 od sada i na srpskom

Xiaomi predstavio proširenu Mi 11 seriju na globalnoj mega premijeri

Pet korisnih besplatnih programa za koje (možda) niste znali

Slanje velikih fajlova putem e-maila

Servis računara u Beogradu

Komentari

 1. Bojan - 2009-05-03 15:57

  Au, ja baš zaostajem sa ovim novim tehnologijama, tek sad sam provalio StumbleUpon, nakon što sam pročitao ovaj tekst. Mnogo dobra stvar, samo pravi zavisnost. Ne mogu da se skinem sa kompa :)
  Nema šanse da bih ikada provalio da ima toliko sajtova na internetu da nisam probao ovaj StumbleUpon.
  Puno hvala!

 2. Andrija - 2009-05-04 04:20

  Nema na čemu :)

 3. Luka - 2009-11-09 21:29

  Ja imam jedan problem. Malopre sam krenuo da se ulogujem na facebook, i samo se otvorio SU.PR by StumbleUpon. Od tada uopste ne mogu da otvorim svoju stranicu na facebooku. Sta da radim?

 4. frends - 2010-12-14 12:24

  Hteo bi da promovisem svoj sajt na StumbleUpon, pa ako moze neki predlog kako povecati gledanost mojih objava?

 5. Andrija - 2010-12-14 12:37

  Uh, stvarno ne znam, ovo je tekst uopste o tome sta je StumbeUpon, nisam bas neki strucnjak za taj vid marketinga :)

 6. Manuel Radovanovic - 2015-05-02 19:45

  Zar je StumbleUpon samo dodatak. Koliko je meni poznato on ima svoju stranicu i podrzan je od YouTube-a?

Komentarisanje zatvoreno.