7 elemenata baštenskog nameštaja koji će vaš baštenski prostor pretvoriti u oazu za uživanje

17/06/22 Kategorija:

7 elemenata baštenskog nameštaja koji će vaš baštenski prostor pretvoriti u oazu za uživanje

>7 elemenata baštenskog nameštaja


Duge i tople letnje večeri pravi su poziv na uživanje na otvorenom. Ako imate svoju oazu u bašti ili dvorištu, možda u sledećim redovima pronađete baš ono što vam nedostaje za potpuni ugođaj. Donosimo 7 elemenata baštenskog nameštaja koji će vaš kutak na otvorenom pretvoriti u prostor koji je oličenje dobrog ukusa i kao stvoren za uživanje.

Pročitajte ceo članak 24 komentara

XIAOMI PREDSTAVIO NAJNOVIJE 11T I 11T PRO MODELE DOMAĆOJ PUBLICI

07/10/21 Kategorija:

Xiaomi modeli 11T i 11T Pro

XIAOMI PREDSTAVIO NAJNOVIJE 11T I 11T PRO MODELE DOMAĆOJ PUBLICI


Inovativni Xiaomi modeli 11T i 11T Pro predstavljeni domaćem tržištu u svečanoj atmosferi beogradskog kluba Laffayette

Xiaomi modeli 11T i 11T Pro

Beograd, Srbija, 8. oktobar 2021. – Globalni tehnološki lider Xiaomi predstavio je svoje nove modele telefona sinoć u Beogradu. Predstavljeni su najavljivani modeli 11T i 11T Pro sa revolucionarnim funkcijama na poljima videografije i neverovatnom baterijom koja se može napuniti za svega 17 minuta. U svečanoj atmosferi u beogradskoj Beton hali posetioci su uz puno iznenađenja i bogat program mogli da se upoznaju sa svim inovacijama koje donose novi telefoni iz serije 11T.

Xiaomi modeli 11T i 11T Pro

„Za Xiaomi, inovacije su u jasnoj sprezi sa poslovnim uspehom. Istraživanje i razvoj novih tehnologija je gorivo koje pokreće naš brend, omogućava nam da kreiramo neverovatne proizvode i pružimo korisnicima najbolje moguće iskustvo. Kao brend, imamo vrlo jaku vezu sa našim korisnicima još od osnivanja kompanije Xiaomi“, istakao je Ninko Đurić, direktor lokalne Xiaomi kancelarije.

Pročitajte ceo članak 24 komentara

Xiaomi beleži rekordne rezultate dok su promet i profit za Q1 2021. na najvišem istorijskom nivou

28/05/21 Kategorija:

Xiaomi beleži rekordne rezultate dok su promet i profit za Q1 2021. na najvišem istorijskom nivou


Strategija „Smartphone × AIoT“ poboljšava performanse svih segmenata poslovanja Kompanija zadržava svoju poziciju među top tri igrača na globalnom tržištu pametnih telefona Xiaomi drugi uzastopni kvartal zauzeo prvo mesto u Istočnoj Evropi


Beograd, Srbija, 27. maj – Kompanija Xiaomi, globalni tehnološki lider, objavila je svoje nerevidirane konsolidovane rezultate za tri meseca koja su se završila 31. marta 2021. godine. U prvom kvartalu 2021. godine, ukupan prihod i prilagođeni neto profit kompanije Xiaomi daleko je premašio očekivanja tržišta. Ukupan prihod za pomenuti period iznosio je 76,9 milijardi RMB, što predstavlja povećanje od 54,7% u odnosu na prethodnu godinu, dok je korigovana neto dobit za isti period iznosila 6,1 milijarde RMB, što je porast od 163,8% u odnosu na prošlu godinu.

Pročitajte ceo članak 24 komentara

Izjava povodom odluke američkog okružnog suda u okrugu Kolumbij

28/05/21 Kategorija:

Izjava povodom odluke američkog okružnog suda u okrugu Kolumbij


Beograd, Srbija, 26. maj – Kompanija Xiaomi, globalni tehnološki lider, sa zadovoljstvom objavljuje da je 25. maja 2021. godine u 16:09 (EST), američki okružni sud u okrugu Kolumbija izdao konačnu naredbu kojom ukida američkom Ministarstvu odbrane klasifikovanje Kompanije kao „Komunističke kineske vojne kompanije“ (CCMC). Ukidanjem klasifikacije, sud je formalno ukinuo sva ograničenja za američka lica da kupuju ili drže hartije od vrednosti kompanije. Kompanija je zahvalna na poverenju i podršci svojih globalnih korisnika, partnera, zaposlenih i akcionara. Kompanija ponavlja da je otvorena, transparentna korporacija čijim akcijama se javno trguje i kojom se nezavisno upravlja. Kompanija će nastaviti da pruža pouzdane proizvode i usluge iz segmenta potrošačke elektronike korisnicima i neumorno graditi neverovatne proizvode po fer cenama kako bi svi na svetu uživali u boljem životu putem inovativne

Pročitajte ceo članak 24 komentara

Najnoviji Redmi Note 10 5G od danas dostupan u pretprodaji

28/05/21 Kategorija:

Najnoviji Redmi Note 10 5G od danas dostupan u pretprodaji


Zainteresovani kupci od danas mogu poručiti novi Redmi Note 10 5G preko zvaničnih maloprodajnih partnera i izabrati jedan od tri dodatna uređaja za jedan dinar, uz besplatno osiguranje ekrana telefona u prvih šest meseci


Pročitajte ceo članak 0 komentara

Xiaomi širi poslovanje u segmentu električnih vozila

31/03/21 Kategorija:

Xiaomi širi poslovanje u segmentu električnih vozila

10 milijardi američkih dolara će biti investirano u pametna električna vozila u periodu od narednih 10 godina


Beograd, 30.3.2021 — Xiaomi Corporation („Xiaomi“ ili „Group“) započinje svoje poslovanje u segmentu pametnih električnih vozila zvaničnim obaveštenjem Hong Kong Exchange and Clearance (HKEX). Lei Jun, osnivač, predsednik i izvršni direktor Xiaomija, izjavio je u martu 2021. godine da će ovaj segment poslovanja biti pod ćerka firmom koja je u potpunom vlasništvu Xiaomija sa početnim ulaganjem od 10 milijardi RMB. Tokom sledećih 10 godina Xiaomi će uložiti ukupno 10 milijardi USD. Lei Jun istovremeno će vršiti dužnost izvršnog direktora kompanije za pametna električna vozila.

Pročitajte ceo članak 24 komentara

Xiaomi predstavio novi “Alive” brend identitet

31/03/21 Kategorija:

Xiaomi predstavio novi “Alive” brend identitet

Popločavanje puta u premium segment i podizanje svesti o brendu u narednoj deceniji


30. mart, 2021. Beograd, SRBIJA – Globalni tehnološki lider Xiaomi najavio je danas novi osveženi korporativni vizuelni identitet, stapajući organsku filozofiju sa konceptom dizajna “Alive”. Cilj novog brendiranja je da dodatno ojača Xiaomi uporište na premium tržištu, podižući svest o brendu kod svoje publike krož novi dinamični logo.

Pročitajte ceo članak 24 komentara

Xiaomi predstavio Mi MIX FOLD, prvi sklopivi pametni telefon

31/03/21 Kategorija:

Xiaomi predstavio Mi MIX FOLD, prvi sklopivi pametni telefon


Mi MIX FOLD predstavlja novu prekretnicu u industriji pametnih telefona


Beograd, 30.3.2021. – Xiaomi je zvanično predstavio svoj prvi sklopivi pametni telefon Mi MIX FOLD. Opremljen velikim fleksibilnim unutrašnjim ekranom od 8,01 "WQHD + rezolucije i spoljnim ekranom od 6,52", ovaj inovativni novi uređaj dolazi sa najvećim sklopivim ekranom u segmentu pametnih telefona. Uređaj nije samo prvak u pogledu najvećeg sklopivog ekrana već se može pohvaliti i Xiaomijevim sopstvenim Surge C1 Image Signal procesorom optimizovanim za profesionalno fotografisanje i prvim Liquid Lens. Mi MIX FOLD nudi vrhunsko iskustvo sa četvorostrukom postavkom zvučnika, baterijom od 5.020 mAh i podrškom za turbo punjenje od 67 W. Ovo je, takođe, još jedna velika prekretnica za Xiaomi, koja predstavlja niz tehnoloških otkrića sa snažnim fokusom na potrošačko iskustvo.

Pročitajte ceo članak 0 komentara

Xiaomi predstavio proširenu Mi 11 seriju na globalnoj mega premijeri

07/03/21 Kategorija:

Predstavljeni Mi 11 Ultra, Mi 11 Lite 5G/Mi 11 Lite i Mi 11i uz Mi Smart Band 6 i Mi Smart Projector 2 Pro


Beograd, 29.3.2021. – Globalni tehnološki lider Xiaomi danas je predstavio proširenje Mi 11 serije – Mi 11 Ultra, Mi 11i i Mi 11 Lite (5G i 4G varijanta) i 2 nova ekosistem proizvoda – Mi Smart Band 6 (najnovije izdanje Xiaomijeve najpopularnije fitness narukvice) i Mi Smart Projector 2 Pro (najnoviji kućni bioskop). Xiaomi nastavlja sa ekspanzijom proizvoda kako bi osigurao da svaki korisnik iskusi pametni način života.  • Mi 11 Ultra – vrhunski flagship koji unosi fotografsku i videografsku revoluciju pametnih telefona

  • Mi 11i – elegantna mašina sa vrhunskim Dolby Atmos® ekranom

  • Mi 11 Lite 5G i Mi 11 Lite – ultra tanki, lagan poput pera pametni telefon koji će upotpuniti vaš stil

  • Mi Smart Band 6 – najnovija verzija najprodavanije pametne narukvice na svetu koja dolazi sa velikim 1.56” ekranom, SpO2 mogućnostima merenja i više fitness modela

  • Mi Smart Projector 2 Pro – kućni bioskop sa FHD i HDR10 podrškom, višesmernim pozicioniranjem projekcije i pametnim povezivanjem


Pročitajte ceo članak 0 komentara

Servis računara u Beogradu

20/09/15 Kategorija: Svet kompjutera

Ako imate problema sa vašim desktop ili laptop računarom Markom Dizajn preporučuje servis računara Doktor Mobil u Beogradu . Osim računara, Doktor Mobil popravlja i mobilne telefone i tablet uređaje. Doktor Mobil dolazi na vašu kućnu adresu ili ako vam je lakše ili ako je potrebno, računar možete doneti u servis, koji se nalazi u centru Beograda na Zelenom vencu. Više informacija pogledajte na web sajtu servisa .

Pročitajte ceo članak 0 komentara

Šta realno možete očekivati od optimizacije sajta

23/04/12 Kategorija: SEO

Treba nam optimizacija sajta, čuo sam da tu ima nešto što može da se namesti, pa kad neko ukuca taj i taj termin, naš sajt izađe na prvom mestu! Svi oni koji se ozbiljno bave optimizacijom sajtova sugurno su od potencijalnih klijenta čuli izjave ovog tipa. Čini se da ima dosta ljudi koji misle da je rad na optimizaciji sajta nešto što rade klinci u srednjoj školi, otprilike isto kao pravljenje internet prezentacija, i da je to nešto što može da se “namesti”. I ovo je moguće, biti odmah u vrhu rezlutata pretraživanja, ali samo uz plaćene Google Adwords oglase.

Pročitajte ceo članak 12 komentara

PayPal (izgleda) definitivno u Srbiji od septembra 2011.

23/08/11 Kategorija: Razno

Ali ovog puta zvanično od strane PayPal-a :) Dobra vest za sve one koji rade na internetu. Vodeći svetski servis za online plaćanje kompanija PayPal je na svom sajtu i zvanično uvrstila Srbiju među zemlje u kojima je moguće plaćati preko interneta. U novoj Polisi privatnosti i Ugovoru o korišćenju koji će biti aktuelan od 7. septembra među zemljama druge evro grupe po prvi put našla se i Srbija.

Pročitajte ceo članak 24 komentara

Najpopularniji sistemi za upravljanje sadržajem sajta (CMS)

04/02/11 Kategorija: Web dizajn

Bilo da je reč o jednostavnim web blogovima ili onlajn prodavnicama sa hiljadama proizvoda, ovakvi sajtovi moraju da rade na određenoj platformi, pomoću koje je moguće upravljati sadržajem na sajtu. Da bi se ovaj zadatak obavio potreban je specijalni sistem za upravljanje sadržajem, takozvani CMS – content management sistem. U osnovi to je softver, koji vodi evidenciju o celokupnom sadržaju na vašem web sajtu.

Pročitajte ceo članak 25 komentara

Zbrka sa rezultatima Google pretrage ili koliko dobro poznajete Google

20/08/10 Kategorija: SEO

Malo ljudi zna da je Google krajem prošle, 2009. godine, uneo jednu pravu malu revoluciju u svoj sistem pretraživanja interneta i pokazivanja rezultata pretrage. Uglavnom, samo oni koji se profesionalno bave optimizacijom sajtova za pretraživače znaju za ovu promenu. Naime, od tada rezultati pretraživanja za istu ključnu reč mogu se bukvalno razlikovati od kompjutera do kompjutera.

Pročitajte ceo članak 15 komentara

Flash sajtovi i optimizacija za pretraživače

09/07/10 Kategorija: SEO, Web dizajn

Koristeći efekte Flasha možete biti mnogo kreativniji u načinu prikaza sajta i pružiti posetiocima posebno korisničko iskustvo. Međutim, preterana ili neadekvatna upotreba Flash tehnologije na sajtu može imati kontraefekat. Treba imati u vidu nekoliko pravila ukoliko razmišljate o tome da se vaš sajt što bolje rangira na pretraživačima. Veoma često, veb sajtovi napravljeni u Flashu se sporo učitavaju. Danas je brzina kojom se učitava sajt važna iz više razloga.

Pročitajte ceo članak 13 komentara

Prednosti CMS sistema

29/06/10 Kategorija: Web dizajn

Po pravilu, svaki put kada se ulazi proces izrade novog veb sajta, postavlja se pitanje da li je potrebno napraviti i CMS sistem. Mnogi se tada po prvi put i susretnu sa tim terminom (više možete pročitatu u tekstu šta je CMS). CMS sistem je veoma korisan ako je potrebno često održavanje sajta, tj. objavljivanje novih tekstova ili izmena već objavljenih. Dok veb dizajner može da se koncentriše na dizajn, urednik ne mora da se opterećuje načinom funkcionisanja samog sajta. Ovo znatno olakšava rad na sajtu i to je ono što čini CMS dobrim izborom.

Pročitajte ceo članak 3 komentara

Da li je moguć web hosting sa neograničenim prostorom i protokom?

12/06/10 Kategorija: Web hosting i domeni

Mnoge hosting kompanije nude hosting pakete sa neograničenim prostorom na serveru i neograničenim protokom. Da li to znači da svako od nas može lako da pokrene novi sajt poput YouTube ili Facebook koji imaju milione posetilaca dnevno i to po ceni od 6 dolara mesečno? Naravno da ne. Iako kažu da imate neograničen prostor i protok, prosečan sajt na internetu troši veoma malo resursa i hosting provajderi to veoma dobro znaju.

Pročitajte ceo članak 5 komentara

Značaj internet prisustva za nove firme

10/06/10 Kategorija: Razno

Većina potrošača danas ima običaj da pre nego što krene u kupovinu obavi svoje početno istraživanje na internetu. Zato je za svako preduzeće važno, bez obzira na njegovu veličinu, da ima sopstveni veb sajt. Važno je da su potencijalni kupci u stanju da vam se i u toj fazi obrate putem sajta. Takođe sajt dodaje vrednost brendu i daje vam dodatni medij za komunikaciju sa klijentima.

Pročitajte ceo članak 2 komentara

Internet brzina - provera brzine interneta

12/04/10 Kategorija: Razno

Sumnjate da vaša brzina interneta nije ona koju plaćate? Verovatno ste u pravu. Evo jednostavnog načina da testirate brzinu vaše internet konekcije. Speedtest.net Mini je besplatna veb alatka koja će vam reći koja je brzina interneta vaše konekcije uključujući brzinu download-a kao i upload-a. Dovoljno je samo da kliknete na sliku ispod i test će početi. Ako ste vlasnik internet prezentacije, možete obogatiti sadržaj vašeg sajta postavljanjem ovog testa i na vaš sajt.

Pročitajte ceo članak 1 komentara

Koji web hosting najviše odgovara vašem sajtu?

09/03/10 Kategorija: Web hosting i domeni

Ako ste krenuli da tražite web hosting za vaš novi sajt, a nemate iskustva u toj oblasti, mogu vas zbuniti različite vrste hostinga koje se nalaze u ponudi. Dobar web hosting je izuzetno važan za uspešnost sajta. Sledeća objašnjenja pomoći će vam da izaberete pravu vrstu hostinga za vaš veb sajt. Najrasprostranjenija varijanta, i ona na koju ćete prvo naići, jeste deljeni (eng. shared) hosting.

Pročitajte ceo članak 0 komentara