7 elemenata baštenskog nameštaja koji će vaš baštenski prostor pretvoriti u oazu za uživanje

17/06/22 Kategorija:

7 elemenata baštenskog nameštaja koji će vaš baštenski prostor pretvoriti u oazu za uživanje

>7 elemenata baštenskog nameštaja


Duge i tople letnje večeri pravi su poziv na uživanje na otvorenom. Ako imate svoju oazu u bašti ili dvorištu, možda u sledećim redovima pronađete baš ono što vam nedostaje za potpuni ugođaj. Donosimo 7 elemenata baštenskog nameštaja koji će vaš kutak na otvorenom pretvoriti u prostor koji je oličenje dobrog ukusa i kao stvoren za uživanje.

Pročitajte ceo članak 24 komentara

XIAOMI PREDSTAVIO NAJNOVIJE 11T I 11T PRO MODELE DOMAĆOJ PUBLICI

07/10/21 Kategorija:

Xiaomi modeli 11T i 11T Pro

XIAOMI PREDSTAVIO NAJNOVIJE 11T I 11T PRO MODELE DOMAĆOJ PUBLICI


Inovativni Xiaomi modeli 11T i 11T Pro predstavljeni domaćem tržištu u svečanoj atmosferi beogradskog kluba Laffayette

Xiaomi modeli 11T i 11T Pro

Beograd, Srbija, 8. oktobar 2021. – Globalni tehnološki lider Xiaomi predstavio je svoje nove modele telefona sinoć u Beogradu. Predstavljeni su najavljivani modeli 11T i 11T Pro sa revolucionarnim funkcijama na poljima videografije i neverovatnom baterijom koja se može napuniti za svega 17 minuta. U svečanoj atmosferi u beogradskoj Beton hali posetioci su uz puno iznenađenja i bogat program mogli da se upoznaju sa svim inovacijama koje donose novi telefoni iz serije 11T.

Xiaomi modeli 11T i 11T Pro

„Za Xiaomi, inovacije su u jasnoj sprezi sa poslovnim uspehom. Istraživanje i razvoj novih tehnologija je gorivo koje pokreće naš brend, omogućava nam da kreiramo neverovatne proizvode i pružimo korisnicima najbolje moguće iskustvo. Kao brend, imamo vrlo jaku vezu sa našim korisnicima još od osnivanja kompanije Xiaomi“, istakao je Ninko Đurić, direktor lokalne Xiaomi kancelarije.

Pročitajte ceo članak 24 komentara

Xiaomi beleži rekordne rezultate dok su promet i profit za Q1 2021. na najvišem istorijskom nivou

28/05/21 Kategorija:

Xiaomi beleži rekordne rezultate dok su promet i profit za Q1 2021. na najvišem istorijskom nivou


Strategija „Smartphone × AIoT“ poboljšava performanse svih segmenata poslovanja Kompanija zadržava svoju poziciju među top tri igrača na globalnom tržištu pametnih telefona Xiaomi drugi uzastopni kvartal zauzeo prvo mesto u Istočnoj Evropi


Beograd, Srbija, 27. maj – Kompanija Xiaomi, globalni tehnološki lider, objavila je svoje nerevidirane konsolidovane rezultate za tri meseca koja su se završila 31. marta 2021. godine. U prvom kvartalu 2021. godine, ukupan prihod i prilagođeni neto profit kompanije Xiaomi daleko je premašio očekivanja tržišta. Ukupan prihod za pomenuti period iznosio je 76,9 milijardi RMB, što predstavlja povećanje od 54,7% u odnosu na prethodnu godinu, dok je korigovana neto dobit za isti period iznosila 6,1 milijarde RMB, što je porast od 163,8% u odnosu na prošlu godinu.

Pročitajte ceo članak 24 komentara

Izjava povodom odluke američkog okružnog suda u okrugu Kolumbij

28/05/21 Kategorija:

Izjava povodom odluke američkog okružnog suda u okrugu Kolumbij


Beograd, Srbija, 26. maj – Kompanija Xiaomi, globalni tehnološki lider, sa zadovoljstvom objavljuje da je 25. maja 2021. godine u 16:09 (EST), američki okružni sud u okrugu Kolumbija izdao konačnu naredbu kojom ukida američkom Ministarstvu odbrane klasifikovanje Kompanije kao „Komunističke kineske vojne kompanije“ (CCMC). Ukidanjem klasifikacije, sud je formalno ukinuo sva ograničenja za američka lica da kupuju ili drže hartije od vrednosti kompanije. Kompanija je zahvalna na poverenju i podršci svojih globalnih korisnika, partnera, zaposlenih i akcionara. Kompanija ponavlja da je otvorena, transparentna korporacija čijim akcijama se javno trguje i kojom se nezavisno upravlja. Kompanija će nastaviti da pruža pouzdane proizvode i usluge iz segmenta potrošačke elektronike korisnicima i neumorno graditi neverovatne proizvode po fer cenama kako bi svi na svetu uživali u boljem životu putem inovativne

Pročitajte ceo članak 24 komentara

Xiaomi širi poslovanje u segmentu električnih vozila

31/03/21 Kategorija:

Xiaomi širi poslovanje u segmentu električnih vozila

10 milijardi američkih dolara će biti investirano u pametna električna vozila u periodu od narednih 10 godina


Beograd, 30.3.2021 — Xiaomi Corporation („Xiaomi“ ili „Group“) započinje svoje poslovanje u segmentu pametnih električnih vozila zvaničnim obaveštenjem Hong Kong Exchange and Clearance (HKEX). Lei Jun, osnivač, predsednik i izvršni direktor Xiaomija, izjavio je u martu 2021. godine da će ovaj segment poslovanja biti pod ćerka firmom koja je u potpunom vlasništvu Xiaomija sa početnim ulaganjem od 10 milijardi RMB. Tokom sledećih 10 godina Xiaomi će uložiti ukupno 10 milijardi USD. Lei Jun istovremeno će vršiti dužnost izvršnog direktora kompanije za pametna električna vozila.

Pročitajte ceo članak 24 komentara

Xiaomi predstavio novi “Alive” brend identitet

31/03/21 Kategorija:

Xiaomi predstavio novi “Alive” brend identitet

Popločavanje puta u premium segment i podizanje svesti o brendu u narednoj deceniji


30. mart, 2021. Beograd, SRBIJA – Globalni tehnološki lider Xiaomi najavio je danas novi osveženi korporativni vizuelni identitet, stapajući organsku filozofiju sa konceptom dizajna “Alive”. Cilj novog brendiranja je da dodatno ojača Xiaomi uporište na premium tržištu, podižući svest o brendu kod svoje publike krož novi dinamični logo.

Pročitajte ceo članak 24 komentara

PayPal (izgleda) definitivno u Srbiji od septembra 2011.

23/08/11 Kategorija: Razno

Ali ovog puta zvanično od strane PayPal-a :) Dobra vest za sve one koji rade na internetu. Vodeći svetski servis za online plaćanje kompanija PayPal je na svom sajtu i zvanično uvrstila Srbiju među zemlje u kojima je moguće plaćati preko interneta. U novoj Polisi privatnosti i Ugovoru o korišćenju koji će biti aktuelan od 7. septembra među zemljama druge evro grupe po prvi put našla se i Srbija.

Pročitajte ceo članak 24 komentara

Značaj internet prisustva za nove firme

10/06/10 Kategorija: Razno

Većina potrošača danas ima običaj da pre nego što krene u kupovinu obavi svoje početno istraživanje na internetu. Zato je za svako preduzeće važno, bez obzira na njegovu veličinu, da ima sopstveni veb sajt. Važno je da su potencijalni kupci u stanju da vam se i u toj fazi obrate putem sajta. Takođe sajt dodaje vrednost brendu i daje vam dodatni medij za komunikaciju sa klijentima.

Pročitajte ceo članak 2 komentara

Internet brzina - provera brzine interneta

12/04/10 Kategorija: Razno

Sumnjate da vaša brzina interneta nije ona koju plaćate? Verovatno ste u pravu. Evo jednostavnog načina da testirate brzinu vaše internet konekcije. Speedtest.net Mini je besplatna veb alatka koja će vam reći koja je brzina interneta vaše konekcije uključujući brzinu download-a kao i upload-a. Dovoljno je samo da kliknete na sliku ispod i test će početi. Ako ste vlasnik internet prezentacije, možete obogatiti sadržaj vašeg sajta postavljanjem ovog testa i na vaš sajt.

Pročitajte ceo članak 1 komentara

Letnji kompjutersko-zabavni park za decu u Srbiji

23/04/09 Kategorija: Razno

KompKampLeto se bliži, a vi ne znate kako da odvojite vaše dete od kompjutera? Zašto ne biste razmislili o kompromisu – pošaljite dete na letovanje gde će se družiti sa vršnjacima, igrati fudbal, košarku, tenis, kupati se u bazenu, šetati u prirodi, a pritom i naučiti nešto zaista korisno o kompjuterima – od pravljenja web sajtova do programiranja igrica u Multi Media Fusion Developer, Game Makers ili Flash tehnologiji. I sve to u predivnom okruženju u podnožju srpske svete gore – Fruške gore.

Pročitajte ceo članak 5 komentara

Provera linkova - lako pronađite neispravne linkove na sajtu

26/03/09 Kategorija: Razno, SEO

Xenu's Link SleuthNeispravni, tzv. mrtvi linkovi na sajtu nisu loši samo zbog posetilaca koji mogu kliknuti na neki link i dobiti praznu stranicu nekog sajta koji više ne postoji ili 404 error stranicu. Ova situacija je loša i zbog optimizacije sajta za pretraživače (SEO), jer Google može smatrati da je sajt još uvek u fazi izrade, i samim tim nedovoljno koristan ili relevantan za posetioce. Naravno, podrazumeva se da je reč o nekom većem broju loših linkova, a ne o nekoliko. Ako imate sajt sa mnogo sadržaja ili vodite blog, takvi neispravni linkovi vremenom mogu da se umnože. Xenu’s Link Sleuth će proveriti sve linkove na sajtu i prikazati spisak neispravnih, mrtvih linkova.

Pročitajte ceo članak 5 komentara

Kratka istorija interneta

22/02/09 Kategorija: Razno

Jimmy WalesOno što nam je danas normalno, izgledalo je kao daleka budućnost pre samo 50-ak godina. Šaljemo emailove, razgovaramo preko interneta, komuniciramo i razmenjujemo ideje, plaćamo račune. Istorija interneta je kratki animirani dokumentarni video u kome se ukratko govori o pronalascima koji su omogućili i vodili do onoga što danas podrazumevamo pod internetom. A da bi priča bila kompletna, pročitajte i kratke biografije 25 ljudi koji su zauvek promenili internet, od Larry Pagea i Sergey Brina (Google), Steve Jobsa (Apple), Mark Zuckerberga (Facebook), Jimmy Walles (Wikipedia) pa do tvorca Twittera Jack Dorseya.

Pročitajte ceo članak 0 komentara

Google Analytics za početnike

14/02/09 Kategorija: Razno

Google AnalyticsGoogle Analytics je verovatno najpopularniji program za praćenje posećenosti i analizu posetilaca veb sajta. Iako nije bez mana, tj. podaci koji se dobijaju preko ovog programa nisu 100% pouzdani, s obzirom na cenu (besplatan je) ovo je verovatno najbolji izbor za sajtove male ili srednje veličine. Da biste se upoznali sa Google Analytics-om, ovaj desetominutni video objasniće vam osnovne pojmove i provešće vas korak po korak kroz ceo program uz objašnjenja šta pojedine sekcije znače i kako da tumačite prezentovane podatke.

Pročitajte ceo članak 2 komentara

Postavite Gmail kao podrazumevani mail program u Mozilla Firefoxu

13/01/09 Kategorija: Razno

GmailZgodna mogućnost za sve one koji koriste Google Mail i Mozilla Firefox, ali i za one koji koriste Yahoo ili neku neku desktop aplikaciju za prijem i slanje pošte. Kada na nekom web sajtu naletite na email link i kliknete na isti želeći da pošaljete email na tu adresu, podrazumevano se otvara najčešće Outlook Express, osim ako ne koristite neki drugi program za prijem i slanje pošte. Ali ako koristite Gmail, možete u Firefoxu podesiti da se svaki put kada kliknete na email link otvara Gmail i tako možete odmah poslati email.

Pročitajte ceo članak 8 komentara

Anti-RSI program

29/11/08 Kategorija: Razno

RSIKoliko vam se puta desilo da sedite ispred kompjutera sat ili više vremena i ne setite se da malo ustanete, prošetate i protegnete se? Ako ste programer, dizajner ili pisac sigurno mnogo puta. Kao što verovatno već i sami osećate na svojoj koži, ovakvo ponašanje će vam u budućnosti narušiti zdravlje. Tačnije, bolest se zove RSI. A rešenje je mali besplatni programčić Workrave. RSI je skrećenica od Repetitive Strain Injury i označava bolesno stanje do koga dolazi prilikom drugotrajnog rada rukama. Preterano korišćenje tastature ili nekog drugog uređaja dovodi do oštećenja tkiva i do pojave bola.

Pročitajte ceo članak 4 komentara

10 razloga protiv ličnih karti sa čipom

27/11/08 Kategorija: Razno

Nove lične karte sa čipomNedavno, u autobusu GSB-a, devojka od 18 godina sa ponosom vadi svoju prvu ličnu kartu i pokazuje mladiću koji sedi pored nje. Nasmejana, srećna i tako očigledno sigurna u svoje razloge, objašnjava kako je dobro imati ličnu kartu sa čipom. Kao glavni razlog što je uzela ličnu kartu sa čipom navodi olakšanu proceduru zamene adrese u ličnoj karti u slučaju promene prebivališta. Slušam i čekam da čujem i druge razloge, ali njih nema. Sve se svodi na to da je lična karta sa čipom jednostavno nešto mnogo dobro što svi uzimaju, i to je to.

Pročitajte ceo članak 118 komentara

Lako formatirajte i odštampajte bilo koju web stranicu

16/10/08 Kategorija: Razno, Svet kompjutera

Print What You LikeKoliko vam se puta desilo da hoćete da odštampate neku web stranicu, ali ne celu sa sve menijem, reklamnim banerima, futerom i sl. nego samo tekst, a to niste mogli da uradite jer je uvek iz štampača izlazila cela stranica? Ili zar ne bi bilo dobro kada bi pre štampanja mogli da izaberete tačno onaj deo na stranici koji želite, a sve drugo jednostavno odbacite, tj. ne odštampate? Sada je sve ovo moguće uz pomoć usluge koju pruža sajt PrintWhatYouLike.com.

Pročitajte ceo članak 0 komentara

Projekat Oksford

02/10/08 Kategorija: Razno

U proleće 1984. godine fotograf Peter Feldstein oglasio je da bi želeo da fotografiše sve stanovnike malog grada Oksforda (ukupno 673 stanovnika). 21 godinu kasnije, došao je u isto mesto da ponovo sve fotografiše, ali je ovog puta poveo sa sobom i pisca Stephen G. Bloom-a koji mu je pomogao da zabeleži i životne priče ovih ljudi. Projekat Oksford je izuzetna priča o malom gradiću koji je po rečima autora „ostao nedodirnut i vitalnošću i vulgarnošću savremene Amerike“.

Pročitajte ceo članak 0 komentara

Redirekcija pomoću .htaccess fajla i drugi trikovi

04/09/08 Kategorija: Razno, Web hosting i domeni

.htaccess fajl je običan tekstualni fajl koji možete da iskoristite kako biste napravili izmene u konfiguraciji servera. Može se napraviti ili obrađivati pomoću bilo kojeg programa za obradu teksta, na primer Windows Notepad ili Microsoft Word. Potrebno je sačuvati fajl kao .htaccess fajl (sa tačkom ispred, kao da je reč o ekstenziji bez naziva fajla). Svaka linija u .htaccess fajlu je jedna direktiva koja govori serveru šta treba da radi.

Pročitajte ceo članak 8 komentara

Država počinje da kontroliše mejlove građana

28/07/08 Kategorija: Razno

Srbija se polako pretvara u Orvelovu 1984. Nakon ličnih karti sa čipovima, biometrijskih pasoša, počinje i kontrola interneta. Pazite šta pišete u vašim mejlovima, može se lako desiti da vas neko proglasi za teroristu. Kao i mnoge druge stvari, na mala vrata, po principu ako prođe prošlo je, nadajući se da neće naići na otpor kod javnosti, donet je zakon po kome se sav internet saobraćaj u Srbiji kontroliše od strane službi kao što su BIA, MUP.

Pročitajte ceo članak 2 komentara