Postavite Gmail kao podrazumevani mail program u Mozilla Firefoxu

Kategorija: Razno Delicious Delicious Stumble It!

Zgodna mogućnost za sve one koji koriste Google Mail i Mozilla Firefox, ali i za one koji koriste Yahoo ili neku neku desktop aplikaciju za prijem i slanje pošte.

Kada na nekom web sajtu naletite na email link i kliknete na isti želeći da pošaljete email na tu adresu, podrazumevano se otvara najčešće Outlook Express, osim ako ne koristite neki drugi program za prijem i slanje pošte. Ali ako koristite Gmail, možete u Firefoxu podesiti da se svaki put kada kliknete na email link otvara Gmail i tako možete odmah poslati email.

Kako da ovo podesite? U Firefoxu idite na Tools – Options – Applications, pa iz liste izaberite mailto. Sa desne strane će se pojaviti padajući meni, kliknite na strelicu i otvoriće se izbor od nekoliko mogućnosti, gde možete izabrati ne samo Gmail, već i Yahoo ili neki drugi program za poštu koji želite da bude podrazumevani.

Može vam se desiti da ne vidite ove mogućnosti, kao na slici. Razlog može biti taj što imate instaliran neki plugin koji pravi problem, na primer TabMixPlus, probajte da privremeno isključite taj plugin, pa onda proverite da li se pojavljuje Gmail u opcijama. Takođe, preuzmite najnoviju verziju Firefoxa ako nemate, jer i to može praviti problem.

Potencijalno povezani tekstovi:

Država počinje da kontroliše mejlove građana

7 elemenata baštenskog nameštaja koji će vaš baštenski prostor pretvoriti u oazu za uživanje

10 razloga protiv ličnih karti sa čipom

Vojvođanska banka – primer neprofesionalnog odnosa sa klijentima

Lako formatirajte i odštampajte bilo koju web stranicu

Xiaomi beleži rekordne rezultate dok su promet i profit za Q1 2021. na najvišem istorijskom nivou

Xiaomi širi poslovanje u segmentu električnih vozila

Provera linkova - lako pronađite neispravne linkove na sajtu

Komentari

 1. Драган - 2009-01-17 02:17

  Све похвале. И поред доброг упуства нисам успео да поставим g_mail као подразумевани. Нема га у падајућем менију. Имате ли неки предлог?

 2. Andrija - 2009-01-17 04:53

  Dragane, pogledajte ovaj link:
  http://lifehacker.com/392287/set-firefox-3-to-launch-gmail-for-mailto-links možda vam to pomogne.
  Ukratko, potrebno je kopirati navedeno parče koda iz 2. tačke i ubaciti u polje za www adrese. Firefox će pitati da li da Add Application (to je tačka 3.) treba na to kliknuti.
  Jedan prijatelj je imao problem sa dodacima za firefox, kao što sam napisao u tekstu, kada je to isključio, onda mu se i pojavio Gmail u opcijama.
  Svako dobro!

 3. Dragan - 2009-01-21 15:06

  Hvala,

  Prateci upustvo instalirao sam ali, mi prilikom klika na e-mail adresu u zelji da posaljem pismo izbacuje: Грешка сервера

  Жао нам је, дошли сте на страницу за пријављивање за домен који не користи Google Apps. Проверите веб адресу и покушајте поново.

 4. Andrija - 2009-01-22 09:44

  Hm, pa ne znam, rekao bih da je možda problem u vašoj mozili, da li koristite englesku ili srpsku verziju? Možda da probate da obrišete trenutnu (sačuvajte bookmarkse), preuzmete još jednom i ponovo instalirate, samo ovog puta onu drugu koju trenutno ne koristite.

  Možda ima veze i sa tim da li ste imali na primer verziju 2.0 pa ste preko nje instalirali zadnju verziju, ili ste odmah išli na 3.0.

  Mislim ne znam, ovo sada samo nagađam, ja bih probao i ove mogućnosti koje sam naveo, mora da može da se podesi, sigurno je neka sitnica koja ga koči.

  Srećno :)

 5. Dragan - 2009-01-23 14:16

  Koristim srpsku verziju, Firefox/3.0.5

  Svakako hvala na pomoći

 6. Andrija - 2009-02-25 05:56

  Izgleda da je ipak problem u srpskoj verziji. Ja sam koristio englesku dok sam ovo pisao, inače stalno koristim srpsku, ali sam greškom instalirao ranije englesku, nisam ni video dok sam instalirao, pa mi je ostala.
  Reinstalirao sam Windows ovih dana, i stavio srpsku mozilu i baš htedoh da podesim i Gmail na ovaj način, ali u srpskoj verziji zaista nema ove opcije.
  Baš šteta :(

 7. Radan - 2009-03-10 18:42

  Kako da formiram drugi E-mail na Gmail-u? Da li je to moguce? Kad god poyovem Gmail.com otvara mi moju sadasnju adresu.
  Hvala.

 8. Predrag - 2009-06-25 14:18

  Da, ovo ne radi sa srpskom verzijom. A inace je super opcija, steta…

Komentarisanje zatvoreno.