Da li je moguć web hosting sa neograničenim prostorom i protokom?

12/06/10 Kategorija: Web hosting i domeni

Mnoge hosting kompanije nude hosting pakete sa neograničenim prostorom na serveru i neograničenim protokom. Da li to znači da svako od nas može lako da pokrene novi sajt poput YouTube ili Facebook koji imaju milione posetilaca dnevno i to po ceni od 6 dolara mesečno? Naravno da ne. Iako kažu da imate neograničen prostor i protok, prosečan sajt na internetu troši veoma malo resursa i hosting provajderi to veoma dobro znaju.

Pročitajte ceo članak 5 komentara

Koji web hosting najviše odgovara vašem sajtu?

09/03/10 Kategorija: Web hosting i domeni

Ako ste krenuli da tražite web hosting za vaš novi sajt, a nemate iskustva u toj oblasti, mogu vas zbuniti različite vrste hostinga koje se nalaze u ponudi. Dobar web hosting je izuzetno važan za uspešnost sajta. Sledeća objašnjenja pomoći će vam da izaberete pravu vrstu hostinga za vaš veb sajt. Najrasprostranjenija varijanta, i ona na koju ćete prvo naići, jeste deljeni (eng. shared) hosting.

Pročitajte ceo članak 0 komentara

Besplatan web hosting

11/05/09 Kategorija: Web hosting i domeni

U tekstu kako pronaći dobar web hosting izložene su osnovne smernice na koje treba obratiti pažnju prilikom izbora web hosting kompanije. Međutim, kada je reč o besplatnom hostingu ne može se očekivati neki vrhunski kvalitet usluge. Besplatan web hosting bi mogao da bude zanimljiv početnicima koji se vežbaju u pravljenju web sajtova, ili onima koji nemaju novaca da zakupe dobar web hosting. Potencijalni problemi su očigledni: nepouzdanost, nesigurnost, oglasi na sajtu, nema garancije da će sajt biti stalno dostupan, niste vlasnik domena itd. Postoje brojni sajtovi koji nude besplatne hosting usluge.

Pročitajte ceo članak 6 komentara

Web hosting provajderi - kako pronaći dobar web hosting?

09/05/09 Kategorija: Web hosting i domeni

Iako dobar web hosting danas nije tako teško pronaći, broj onih koji su imali loša iskustva sa raznim web hosting provajderima nije uopšte mali. Često se dešava, da se ljudi opeku jednom ili dva puta u početku dok ne shvate značaj dobrog web hostinga, i dok se ne krenu u istraživanje da bi pronašli dobru hosting kompaniju. Kako prepoznati dobar web hosting? Evo nekoliko važnih smernica na koje treba obratiti pažnju prilikom izbora hosting kompanije. Tehnički problemi mogu da iskrsnu bilo kada. Dobra web hosting kompanija pomoći će vam da probleme rešite u najkraćem mogućem roku.

Pročitajte ceo članak 45 komentara

Sigurnosni propust u Textpattern CMS-u na shared hostingu

04/10/08 Kategorija: Web hosting i domeni

Sasvim slučajno, pronađem nedavno prvo na ovom sajtu na serveru u folderu gde ne bi trebalo, jedan .htaccess i jedan php fajl. Kada sam te iste fajlove počeo da pronalazim i u drugim folderima na sajtu, bilo mi je jasno da je neko pokušao da mi hakuje sajt. Kažem pokušao, jer sajt radi normalno sve vreme. Pa, onda šta je ovaj haker u stvari hteo, ili čemu ti fajlovi služe, a pritom i ne rade :)

Pročitajte ceo članak 0 komentara

Redirekcija pomoću .htaccess fajla i drugi trikovi

04/09/08 Kategorija: Razno, Web hosting i domeni

.htaccess fajl je običan tekstualni fajl koji možete da iskoristite kako biste napravili izmene u konfiguraciji servera. Može se napraviti ili obrađivati pomoću bilo kojeg programa za obradu teksta, na primer Windows Notepad ili Microsoft Word. Potrebno je sačuvati fajl kao .htaccess fajl (sa tačkom ispred, kao da je reč o ekstenziji bez naziva fajla). Svaka linija u .htaccess fajlu je jedna direktiva koja govori serveru šta treba da radi.

Pročitajte ceo članak 8 komentara

Premeštanje web sajta na drugi domen i hosting

01/04/08 Kategorija: Web hosting i domeni

Naš stari www.markom.co.yu otišao je u istoriju, a nova adresa je www.markom.co.rs (odnosno, od septrembra 2008. adresa je www.markomdizajn.com). Opisaću ukratko postupak prebacivanja sajta sa co.yu na co.rs domen, ali se isto uglavnom odnosi i na bilo koji drugi domen.

Pročitajte ceo članak 8 komentara