FireScope - izuzetno koristan dodatak za Mozilla Firefox

Kategorija: Web dizajn Delicious Delicious Stumble It!

Ako ne znate šta je Firebug, onda verovatno niste u svetu web dizajna ili nešto radite pogrešno, budući da je reč o verovatno najkorisnijem alatu na raspolaganju front-end web developerima.

Ovaj neverovatno koristan dodatak za Mozilla Firefox sada je dobio proširenje u vidu FireScopa, pa sada već iz samog Firebuga možete proveriti značenje nekog html elementa, atributa ili css svojstva, kao i proveriti podržanost elementa u različitim brauzerima. FireScope je dodatak za Firefox koji se nakon instalacije integriše u Firebug, i proširuje ga.

Kako sve to izgleda? Nakon instalacije FireScopa, i pokretanja Firebuga (F12) dobićete sledeću dodatnu stavku u Firebugu:

Kliknite na Inspect, na primer, izaberite nesto na stranici, i kliknite na Reference. Otvoriće se objašnjenje selektovanog elementa, sa svim CSS stilovima koji su na njemu primenjeni, kao i informacije o podršci među brauzerima.

Možete koristiti pretragu za nalaženje html elemenata, atributa ili CSS svojstava. Dovoljno je otkucati prvo slovo i pojaviće se predlozi.

Pročitajte više o svim opcijama koje pruža FireScope.

U zaključku, početnici i oni koji se tek uče kodiranju web stranica, imaće najviše koristi od ovog dodatka, ali i naprednim korisnicima html/css-a nije na odmet da odmah pri ruci imaju objašnjenje nekog html elementa ili css svojstva.

Dodatak 30. april 2009.

Zbog mogućeg konflikta oko imena FireScope, SitePoint je odlučio da preimenuje ovu alatku koja se sada zove CodeBurner. Više o tome u zvaničnom saopštenju.

Potencijalno povezani tekstovi:

Najpopularniji sistemi za upravljanje sadržajem sajta (CMS)

Aptana IDE – za i protiv

Napravi mi web sajt za džabe...

Najkorisniji Firefox dodaci za web dizajnere

Izrada sajtova | Profesionalna izrada sajtova | Izrada logoa i web sajtova

Mozilla Firefox dodaci za web developere i dizajnere

Šta je CMS? | Upotreba CMS sistema za održavanje sajtova

CSS Dizajn – prva domaća CSS web dizajn galerija

Komentari

Komentarisanje zatvoreno.